businesscase.dk > Nyheder > Aktuelle nyheder > Hvad er PMO rammeværk?

Hvad er PMO rammeværk?

Et PMO rammeværk er ganske kort sagt en agil metode, der på kort tid kan forbedre en organisations evne til at skabe de bedste resultater gennem virksomhedens projekter.

PMO rammeværket bidrager til at levere på virksomhedens strategi, skaber værdi gennem de rigtige projekter og reducerer tab på fejlslagne og forkerte projekter.

Selvom virksomheder kører kendte metoder, hvorfor går det så stadig galt?

PMO rammeværket er i sig selv en metode, men det rammeværket også gør, er, at det sætter rammen for en måde at arbejde med de kendte projektmetoder som f.eks. PRINCE2, PMI og SCRUM. De er både kendt og yderst brugt ude i virksomhederne, men det sker alligevel, at virksomhederne har udfordringer ved at gennemføre deres projekter.

Fire af de typiske årsager er;

  • 1) at der ikke bliver skabt et dækkende grundlag for at starte projektet og dermed
  • 2) ikke mulighed for at prioritere mellem virksomhedens projekter samt
  • 3) manglende ressourcer i organisation og sidst, men ikke mindst
  • 4) uvished om projektets resultater.

Og det er her, at PMO rammeværket kan sættes ind og løse op for udfordringerne.

Som du kan læse om alle steder på siden her, så er udgangspunktet projektets business case, da det er den, der er med til både at skabe og beskrive værdien ved projektet. Og for alle projekter, virksomheder/organisationer er målet at skabe mest mulig værdi.

Men en business case kan ikke stå alene – det er ligeså vigtigt, at projektet får de bedst mulige rammer og betingelser for at skabe den ønskede værdi – og vores anbefalinger er derfor, at du anvender et PMO rammeværk.

Hvad kan et PMO rammeværk?

Et PMO rammeværk sikrer ledelsen med at få det optimale overblik over virksomhedens mange Agile såvel som Waterfall projekter. Og kan, hvis det bliver rigtigt implementeret, tages i anvendelse på ganske få måneder. PMO rammeværket sparer ligeledes PMO´et som en selvstændig organisatorisk enhed i virksomheden, idet den kan anvendes bredt i den eksisterende basisorganisation – og i den erkendelse, at det er i basisorganisationen, at opgaverne bliver bedst varetaget.

Grundlæggende set, så sikrer PMO rammeværket

  1. At ledelsen har det optimale beslutningsgrundlag over alle projekter i virksomhedens portefølje.
  2. En langt smidigere og mere omkostningseffektiv implementering af virksomhedens strategiske mål
  3. En væsentlig reduktion i projektomkostninger og internt ressourcespild på de forkerte projekter.

Og dette er muligt, vel at mærke, helt uden et organisatorisk PMO. Nogle gange er man nødt til at vende tingene lidt på hovedet og erkende hvor værdien i virkeligheden ligger. Specielt når det gamle alligevel aldrig rigtig har fungeret.

Vil du vide mere, kan du læse mere om PMO rammeværk her eller sende os en mail på jma@1stroke.dk

Hvordan fungerer et PMO rammeværk