Den årlige business case undersøgelse

businesscase.dk > Den årlige business case undersøgelse
London eye og skilt med business case undersøgelse 2018

Konsulentfirmaet 1stroke gennemfører hvert år en omfattende undersøgelse af, hvordan danske organisationer anvender business casen.

 

2018 undersøgelsen, som er den 7. i rækken, fokuserer især på gevinstrealisering, og sammenhold med strategi, men også på, hvor effektiv business casen opfattes at være.

Med 2018 undersøgelsen har konsulentfirmaet 1stroke haft kontakt til over 1.200 respondenter – dels gennem elektroniske spørgeskemaer, men også i fokusinterviews gennemført før og efter, det elektroniske spørgeskema blev udsendt.

“Vi kan med stolthed i stemmen sige, at vi har et meget præcist billede af, hvordan danske organisationer bruger business case og gevinstrealisering,” siger CEO i 1stroke, Martin J. Ernst, der nævner følgende trends:

  • at der ikke er tilstrækkelig fokus og ejerskab til gevinstrealisering i organisationen, hverken i topledelsen eller i linje-/forretningsledelsen.
  • at business casen ofte ikke er i overensstemmelse med forretningens/organisationens strategi
  • at virksomheder og organisationer mangler de rette målings- og opfølgningsværktøjer. Det giver problemer med målbarheden.
  • at der ofte er en mangelfuld overlevering af business casen fra projekt til drift, dvs. til forretnings-/linje-ledelsen.
  • at der mangler i et vist omfang en performance og resultatkultur, der kan hjælpe gevinstrealiseringen på vej i organisationer og virksomheder.

Bestil business case undersøgelsens rapport

Forside af business case undersøgelses rapport

Du modtager kort efter en mail med link til rapporten.

Vi kan røbe, at vi allerede har dykket ned i nogle områder, som vi med vores erfaring mener, vil være rigtig godt for dig at have fokus på.

Derfor sender vi dig tre mails med guides og hjælp til, at du kommer godt i gang med din business case. Vi sender dem til dig hen over de næste uger.

Har du brug for at vende et spørgsmål til din business case eller vide mere om et kursus eller foredrag, så kontakt Martin J. Ernst for en uforpligtende samtale. Ring på 3360 7576 eller mail.