DEN ÅRLIGE BUSINESS CASE UNDERSØGELSE

businesscase.dk > DEN ÅRLIGE BUSINESS CASE UNDERSØGELSE

Hvert år gennemføres en omfattende undersøgelse af, hvordan danske organisationer anvender business casen

2019 undersøgelsen var den 8. i rækken. Den havde fokus på især på gevinstrealisering og sammenhold med strategi, men også på hvor effektiv business casen opfattes at være.

Og som noget nyt i 2019 valgte 1stroke at løfte blikket og sætte fokus på Danmarks Bedste Business Case. Arrangementet fandt sted den 13. november hos IDA, hvor mere end 120 erhvervsfolk deltog.

Du kan læse mere om Danmarks Bedste Business Case og resultaterne fra dagen her. 

I 2020 gennemførte vi igen såvel undersøgelse som kåring af Danmarks Bedste Business Case, og vi opfordrer dig til at tilmelde dig businesscase.dks nyhedsbrev, så du kan få resultater, nyheder og invitation til årets events.

Undersøgelsen kan bestilles nedenfor:

Ja tak, jeg vil gerne have undersøgelsen "Danskernes brug af business cases og gevinstrealisering 2020" tilsendt

* indicates required

Uddrag fra de seneste års undersøgelser

Undersøgelsernes resultater fra de seneste år dokumenterer mere end 1.200 virksomheder og organisationers brug af business cases og gevinstrealisering. Den løbende online spørgeundersøgelse er kontinuerligt suppleret med fokusinterviews gennemført både før og efter, det elektroniske spørgeskema blev udsendt.

“Vi kan med stolthed i stemmen sige, at vi har et meget præcist billede af, hvordan danske organisationer bruger business case og gevinstrealisering,” siger Martin J. Ernst, Senior Partner og Head of EPICO Management Consultants, der nævner følgende trends:

  • at der ikke er tilstrækkelig fokus og ejerskab til gevinstrealisering i organisationen, hverken i topledelsen eller i linje-/forretningsledelsen.
  • at business casen ofte ikke er i overensstemmelse med forretningens/organisationens strategi
  • at virksomheder og organisationer mangler de rette målings- og opfølgningsværktøjer. Det giver problemer med målbarheden.
  • at der ofte er en mangelfuld overlevering af business casen fra projekt til drift, dvs. til forretnings-/linje-ledelsen.
  • at der mangler i et vist omfang en performance og resultatkultur, der kan hjælpe gevinstrealiseringen på vej i organisationer og virksomheder.

 

Download også vores business case skabelon, så du kan komme godt i gang med din business case …

Vi kan røbe, at vi allerede har dykket ned i nogle områder, som vi med vores erfaring mener, vil være rigtig godt for dig at have fokus på. Derfor sender vi dig tre mails med guides og hjælp til, at du kommer godt i gang med din business case. Vi sender dem til dig hen over de næste uger.

Vi står altid klar til at svare på spørgsmål om din business case, vores kurser eller foredrag.

Kontakt Martin J. Ernst for en uforpligtende samtale. Ring på 3360 7576 eller mail.

 

Har du hørt om vores kurser om business case og gevinstrealisering?

Resultatet fra et business case kursus

Læs vores tidligere nyhedsbreve – og tilmeld dig vores nyhedsbrev:

Mere end tusind læsere får inspiration fra businesscase.dk hver måned via vores nyhedsbreve.

Få nyheder, blogs, skabeloner, eksempler … og meget, meget mere ….