Den årlige business case undersøgelse

businesscase.dk > Den årlige business case undersøgelse

 Hvert år gennemfører konsulentvirksomheden 1stroke en omfattende undersøgelse af, hvordan danske organisationer anvender business casen.

2018 undersøgelsen var den 7. i rækken. Den havde fokus på især på gevinstrealisering og sammenhold med strategi, men også på hvor effektiv business casen opfattes at være. I år er fokus på Danmarks Bedste Business Case – og derfor håber vi, at du vil være med til: 

1) At svare på dette års business case undersøgelse – det gør du lige her

2) Være med til at indstille Danmarks Bedste Business Case på www.danmarksbedstebusinesscase.dk 

Undersøgelsernes resultater fra de seneste år dokumenterer mere end 1.200 virksomheder og organisationers brug af business cases og gevinstrealisering. Den løbende online spørgeundersøgelse er kontinuerligt suppleret med fokusinterviews gennemført både før og efter, det elektroniske spørgeskema blev udsendt.

“Vi kan med stolthed i stemmen sige, at vi har et meget præcist billede af, hvordan danske organisationer bruger business case og gevinstrealisering,” siger CEO i 1stroke, Martin J. Ernst, der nævner følgende trends:

  • at der ikke er tilstrækkelig fokus og ejerskab til gevinstrealisering i organisationen, hverken i topledelsen eller i linje-/forretningsledelsen.
  • at business casen ofte ikke er i overensstemmelse med forretningens/organisationens strategi
  • at virksomheder og organisationer mangler de rette målings- og opfølgningsværktøjer. Det giver problemer med målbarheden.
  • at der ofte er en mangelfuld overlevering af business casen fra projekt til drift, dvs. til forretnings-/linje-ledelsen.
  • at der mangler i et vist omfang en performance og resultatkultur, der kan hjælpe gevinstrealiseringen på vej i organisationer og virksomheder.

 

Vil du læse mere om undersøgelsen, kan du finde yderligere info her.

Bestil business case undersøgelsens rapport

Forside af business case undersøgelses rapport

Du modtager en mail med link til rapporten.

Vi kan røbe, at vi allerede har dykket ned i nogle områder, som vi med vores erfaring mener, vil være rigtig godt for dig at have fokus på.

Derfor sender vi dig tre mails med guides og hjælp til, at du kommer godt i gang med din business case. Vi sender dem til dig hen over de næste uger.

Vi står altid klar til at svare på spørgsmål om din business case, vores kurser eller foredrag. 

Kontakt Martin J. Ernst for en uforpligtende samtale. Ring på 3360 7576 eller mail.