businesscase.dk > Nyheder > Aktuelle nyheder > Er overholdelse af persondataforordningen en god business case?
EU’s nye persondataforordning skal sikre, at privatpersoner får større kontrol over egne data. Foto: Computerworld

Er overholdelse af persondataforordningen en god business case?

Du bør allerede nu være opmærksom på de ændringer EU’s nye persondataforordning medfører, når den træder i kraft i Danmark den 25. maj 2018.

Det kan nemlig medføre bøder på op mod € 20 millioner og andre alvorlige sanktioner, hvis ikke din virksomhed eller organisation har styr på de nye forpligtelser i forhold til indsamling og behandling af persondata, som bliver introduceret med den nye forordning. Mange virksomheder er således allerede nu i gang med det analyserende forarbejde, men reglerne er omfattende og komplicerede.

I samarbejde med Computerworld vil konsulentfirmaet 1stroke sørge for, at du bliver klædt på til at håndtere de økonomiske aspekter ved de nye krav. Til marts vil business case ekspert, Jimmy Kevin Pedersen, derfor være på listen over oplægsholdere til Computerworlds heldags-event “Bliv klar til EU’s persondataforordning: It-opgaver, ansvar og teknologiske muligheder.”

Med sit oplæg vil Jimmy Kevin Pedersen give dig inspiration til at udarbejde en business case for din virksomheds compliance og vise dig, hvorfor business casen er et væsentligt beslutnings- og styringsdokument, der bør supplere den juridiske analyse og implementering af de nødvendige tiltag i forbindelse med persondataforordningen.

Business casen indeholder både økonomiske og ikke-økonomiske gevinster og er drevet af et forandringsprojekt, der handler om at behandle persondata på en ny måde.

Eventet “Bliv klar til EU’s persondataforordning” afholdes i København d. 1. marts og i Århus d. 8. marts. Her kan du også høre oplæg fra Plesner, Lego, Danfoss og Datatilsynet. 

Tilmeld dig, og læs mere og programmet her.

 

Om EU’s persondataforordning (GDPR)

EU’s persondataforordning træder i kraft den 25. maj 2018 og afløser det nuværende persondata-direktiv. Forordningen skal sikre, at privatpersoner får større kontrol over egne data og vil fremover gælde for alle, der behandler persondata – også virksomheder der registrerer oplysninger omkring deres medarbejdere.