businesscase.dk > Nyheder > artikler om business case > Godt i gang med din business case

Godt i gang med din business case

For at hjælpe dig godt i gang med at skrive din business case, har vi lavet en række blogindlæg. Og hvis du ikke allerede har en skabelon at arbejde ud fra, kan du hente en lige her.

Hvor skal jeg begynde?  
Inden du går igang, er det vigtigt, at du stiller dig selv spørgsmålet: Hvad skal jeg have ud af denne investering? Er det en reduktion af omkostninger? Eller er det en udvidelse af forretningen? Hvad skal vi blive bedre til – og hvad er de konkrete mål?

Når du kender svaret, er det nemmere for at dig at gå videre til næste skridt, hvor du skal sikre dig, at din business case kommer til at hænge sammen med virksomhedens strategi?

I vores 9 trins model fra bøgerne ”Mastering the Business Case” og ”Business case 361° ” er det de første trin. 

Hvor kommer du fra og hvor skal du hen?

Nedenstående model handler om at forstå, hvor man kommer fra – og ikke mindst, hvor man skal ende. I modellen hedder det ”as-is” og ”to-be”. ”As-is” analysen kan være mere eller mindre vanskelig afhængig af, hvor godt en forretning/processer/organisation er beskrevet i forvejen.

Specielt ”to-be” kan være vanskelig at definere. Afhængig af hvor langt fremme man er i sin overvejelser, så kan ”to-be” være alt fra et ønske om et nyt paradigme til en meget velskrevet forretningsmodel med tilhørende processer.

Dette hænger også meget sammen med modning af business casen, som er beskrevet på businesscase.dk, hvor du kan blive klogere på, hvordan du skalerer og modner din business case.

Har du brug for yderligere hjælp?
Se vores kurser i business case og gevinstrealisering – for staten og private. Vi tilbyder også et gratis re-view af din business case – læs mere her.