businesscase.dk > Nyheder > business case > Mest læste blogs fra Martin J. Ernst i 2018

Mest læste blogs fra Martin J. Ernst i 2018

2018 bød Martin på en invitation fra Version2.dk om at blogge på deres online site med centrum i “en holdning til IT”. Ingeniørforeningen står bag og har til huse på Kalvebod Brygge i København.

Da mange organisationer netop har fokus på digital omstilling og effektivisering  – både i den offentlige og private sektor – og dermed har stort behov for at udfærdige en solid business case – lå det lige i fingerspidserne for 1strokes business case ekspert, Martin J. Ernst, at skrive flere blogs.

Hvilke blogs gik så bedst?

For at sige det ligeud, så hitter aktuelle emner og mastodonter med deres udfordringer og kvajebajer-sager! Hvor ville vi være fulde, hvis vi skulle have nationale kvajebajer, hver gang et offentligt projekt kører af sporet! Vi kan også nævne sundhedsplatformen, hvis I skulle have glemt den.

Positivt fokus!

Men igen, vi må tage os i nakken og sætte fokus på det, vi gerne vil have, der skal vokse! Alt det pegen fingre og udstilling af alt, der gik glat – det gør os ikke gladere eller bedre – slet ikke, hvis vi ikke lærer af det og forbedrer os. Vil det offentlige gerne være bedre til at lave business cases og gevinstrealisere, når de forvalter Danmarks skattekroner, ja, så må de prioritere at have kompetencerne til det. – Egne folk, konsulenter, kurser, mentorer – whatever, bare de handler på fejl og erfaringer og gør sig bedre.

Videndeling – rundt om bålet!

Der er flere sayings om at erfaringsopsamle, f. eks du skal ikke opfinde den dybe tallerken to gange. Alligevel synes der at gå meget viden tabt i organisationerne. Og indrømmet, vi er jægere og vil gerne frem i skoven og jage vildtet og få en buk med hjem til bålet. – Melder historiebøgerne noget om faseovergange og erfaringslogs tilbage fra stenalderen? 🙂 Og så alligevel en smule, for jægernes beretninger om jagten rundt om bålet efterfølgende, er jo videndeling i sin reneste form – erfaringerne bliver delt.

– Er der andre, der tænker, at mange organisationer er skåret så hårdt ind til benet, at prioriteringerne i en travl arbejdsdag ikke dækker over videndeling?

Målet for businesscase.dk  i 2019 må være, at vi skal få flere til at have et gevinstrealiserings-mindset, sådan helt grundlæggende. Vi er ikke i tvivl om, at folk ønsker at høste gevinsterne ved et gennemført projekt, men flere mangler måske stadig råd og veje til, at det giver mening i lige netop deres arbejdsliv.

Vi ønsker alle en glædelig jul og et godt og gevinstrealiserende nytår!

og vi mener det! Vi skal have fokus på gevinstrealisering, få mest muligt for pengene, forvalte andre folks penge med respekt og opnå de successer vi har opstillet for os selv, ik? 🙂